Ribolov

Nadomak centra grada, tik uz rijeku Toplicu i prostrani višestoljetni park, nalazi se sportski ribnjak Jezero, kojim upravlja Športsko ribolovno društvo „Toplica”, idealno mjesto za okupljanje i odmor ribolovaca. U općini Končanica se pak nalazi Ribnjačarstvo Končanica, među najstarijim ribnjačarstvima na području Hrvatske.

ŠRD „Toplica“
ŠRD „Toplica“ gospodari s ukupno četiri sportska ribnjaka površine četiri hektara. Jezero u Daruvaru obiluje kapitalnim primjercima šarana i amura, a u ribnjacima „ Ciglana“ u Đulovcu, „Izvori“ u Maslenjači i „Crnaja“ u Končanici love se uglavnom konzumni šarani i amuri. U rijeci Toplici koja prolazi kroz sam grad, kao i u rijekama Bijela i Pakra koje se nalaze na području susjedne općine Sirač, dominantna riba je potočna pastrva. Dnevne i godišnje dozvole za sve ribolovne vode na području Daruvara i okolice možete kupiti u klupskim prostorijama na sportskom ribnjaku „Jezero“ i prepustiti se užitku pecanja i tišini prirode.

Ribnjačarstvo Končanica
Nalazi se uz rijeku Ilovu, na području općine Končanica te pripada među najstarija ribnjačarstva. Gradnja ribnjaka započela je 1900. godine na ranijim šumskim terenima i livadama, na površini od 1 470 hektara u dužini od 12 kilometara. Od ukupnih 1 470 hektara površine, na proizvodne površine otpada cca. 1 000 hektara.
Uglavnom se proizvodi šaran, štuka, smuđ, amur i tolstolobik, a uz proizvodnju slatkovodne ribe, Ribnjačarstvo “Končanica” gospodari zajedničkim lovištem na šumsko-poljoprivrednim površinama i uzgajalištem divljači na ribnjačkim površinama, te uz sportski ribolov omogućuje aktivnu rekreaciju u ekološki očuvanoj prirodi i zdravoj okolini. Iako skromne proizvodnje, Ribnjačarstvo “Končanica” nositelj je razvoja ovoga kraja.