Atrakcije

Dvorac grofa Antuna Jankovića iz 18. stoljeća koji se nalazi u samom središtu grada zaštićeni je spomenik kulture Republike Hrvatske 1. kategorije i jedna od najvrednijih baroknih građevina u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

Julijev park je jedan od najstarijih lječilišnih perivoja u kontinentalnoj Hrvatskoj!

Prvo drveće u Lječilišnom perivoju Julijevom parku posadio je Antun Janković oko Antunove kupke oko 1762. godine, a nešto od tog drveća je još i danas u parku, kao npr. Platana, divlji kesten i primjerci graba oko kompleksa Daruvarskih toplica.

U neposrednoj blizini središnjeg gradskog trga i Daruvarskih toplica nalazi se prirodna i zdrava park- šuma odnosno Rimska šuma. Rimska šuma obiluje različitim biljnim i životinjskim svijetom koji obitava na površini od 20 hektara. U njoj se također nalazi Židovsko groblje te Julius Brum.

Dioš je jedan od najmlađih slavonskih dvoraca, smješten na istoimenom brežuljku oko sedam kilometara sjeverno od Daruvara, pokraj sela Končanica.

U Siraču se nalaze dva parka: park posvećen braniteljima iz Domovinskog rata, te park skulptura u kojemu se odvijaju kiparske kolonije.

Među brojnim utvrdama razasutim po obroncima Papuka značajno mjesto zauzima utvrda Sirač. Stari grad Sirač je srednjovjekovna turska kamena utvrda visinskog tipa iz 14. stoljeća na istaknutoj poziciji – klisuri u središtu naselja na izlazu rijeke Bijele iz masiva Papuka. Tvrđava se nalazi na desnoj obali rijeke Bijele na 200 metara nadmorske visine.

Stupčanica i Dobra kuća su dvije utvrde izgrađene još u srednjem vijeku koje su, prema legendi, dale izgraditi dvije sestre plemenitog roda!